Over Brevier

Brevier wordt Aldo Manuzio

Brevier heeft sinds de start in 2012 op diverse terreinen boeken uitgegeven. Onder de naam Brevier brachten we een aantal kwalitatief hoogwaardige romans, prentenboeken en non-fictietitels. Omdat we in het non-fictiesegment van Brevier een stevig aandeel theologie brachten, ontstond ten onrechte de indruk dat Brevier een traditionele christelijke uitgeverij was. Daarom kiezen we voor nieuwe namen voor verschillende genres. Boeken voor de algemene markt verschijnen voortaan onder de Aldo Manuzio. Daar zullen voortaan romans zoals de Stemme-reeks van Karel Schoeman verschijnen, prentenboeken zoals Op reis van Aaron Becker en algemene non-fitietitels. Omdat de naam Brevier geassocieerd werd met boeken voor de christelijke markt, is die naam sinds najaar 2016 gereserveerd voor zulke boeken.

Zoekt u romans, prentenboeken en non-fictie voor de algemene markt, volg dan deze link naar Aldo Manuzio.

 

De filosofie van Brevier

Brevier wil boeken maken waar de uitgevers zelf wat mee hebben en waarmee andere mensen wat kunnen. Alleen die boeken waarmee we zelf wat hebben kunnen we met overtuiging uitgeven en aan de man brengen. Natuurlijk maken we graag een bestseller, maar niet alleen bestsellers zijn de moeite waard. De inhoud van de boeken staat voorop.

Brevier heeft lak aan dure managers en bedrijfssystemen die meer geld kosten dan ze opleveren. Brevier houdt niet van een uitgeefbeleid waarbij de auteur vooral gezien wordt als melkkoe. We gaan rustig onze eigen gang. Zonder poespas. Met respect voor onze auteurs en onze lezers.