Drie prijzen voor Tegen het tij door Elizabeth Camden

geplaatst op 5 september 2013 om 13:08:54

De Amerikaanse auteur Elizabeth Camden won de afgelopen tijd met haar roman Against the Tide drie prijzen. In het Nederlands verscheen deze roman dit voorjaar bij Brevier onder de titel Tegen het tij. Hoofdpersoon Lydia Pallas, die zonder het te weten verslaafd is aan opium, raakt in dit boek verwikkeld in een actie tegen een gevaarlijke opiumsmokkelaar.

Camden won met dit boek in het genre ‘inspirational romance’ de RITA-award, die wordt toegekend door de stichting Romance Writers of America (RWA).

Daarnaast kreeg Against the Tide de Christy Award voor ‘historical romance’. Deze prijs wordt toegekend ter erkenning van bijzondere auteurs en boeken op het terrein van christelijke fictie.

De derde prijs is de The Daphne Du Maurier award in het genre ‘Inspirational Mystery/Suspense’. Deze prijs wordt toegekend aan boeken die spanning en romantiek combineren.

Bijzonder is dat hetzelfde boek door de drie organisatie een prijs krijgt in drie verschillende genres: inspirerend, historisch en spanning. Dit weerspiegelt het gegeven dat Elizabeth Camden met Tegen het tij een historische roman van hoge kwaliteit geschreven heeft die én inspirerend én spannend is.

Brevier uitgeverij is blij met deze erkenning. Tegen het tij was de eerste roman in het fonds van onze jonge uitgeverij. Deze awards bevestigen dat we een goede keuze gemaakt hebben.