Vragen aan de uitgever over “En God zag dat het goed was”

geplaatst op 14 oktober 2019 om 13:04:12
  Ik krijg meerdere vragen over mijn betrokkenheid bij de bundel En God zag dat het goed was. Ik begrijp de vragen die daarbij gesteld worden, want helemaal vanzelfsprekend is die inderdaad niet. Ik waardeer alle mails die me hierover gestuurd worden, waaruit vaak een grote betrokkenheid blijkt. Ik geef... Lees meer »

PRESENTATIE “EN GOD ZAG DAT HET GOED WAS” 4-10 te Amsterdam

geplaatst op 9 september 2019 om 16:13:09
Op 4 oktober wordt de bundel En God zag dat het goed was. Christelijk geloof en evolutie in 25 cruciale vragen gepresenteerd. De bundel staat onder redactie van William den Boer, René Fransen en Rik Peels   4 oktober van 10.00 tot ca. 13.00 uur VU Amsterdam, zaal HG-16A00 (de ‘kerkzaal’... Lees meer »

Website aangepast

geplaatst op 17 januari 2019 om 10:21:01
Sinds Brevier de algemene titels heeft ondergebracht bij Aldo Manuzio heeft het fonds een meer uitgesproken christelijk karakter. Dat maakte het nodig om de afdeling ‘theologie’ onder te verdelen in verschillende segmenten. We hopen daardoor meer duidelijkheid op onze website te hebben gecreeëerd.

Handboek Evangelische spiritualiteit

geplaatst op 12 april 2018 om 11:22:16
Deze maand kwam het “Handboek Evangelische spiritualiteit” uit in twee delen.  Dit is erg bijzonder omdat er er tot op heden geen groot opgezet werk was dat grondig op dit thema inging. Het handboek bestaat uit deel 1 “Leven met Jezus”, die dat een systematische studie biedt van de evangelische... Lees meer »

Belijdenisgeschenken in prijs verlaagd

geplaatst op 26 februari 2018 om 11:59:01
(deze actie is verlopen) Voor de komende belijdenistijd heeft Brevier een aantal geschikte titels tijdelijk in prijs verlaagd! Deze actieprijzen gelden tot en met 7 april. De zwangere belofte van R. Erskine, van € 24,95 voor € 14,95 Aan Christus’ tafel van W. à Brakel, van € 12,50 voor €... Lees meer »

Aldo Manuzio nieuw label voor algemene boeken

geplaatst op 22 augustus 2016 om 13:35:45
Brevier uitgeverij heeft zich in de eerste vier jaar bewezen. Er werden een kleine honderd boeken geproduceerd. Het fonds is breed: psychologie, theologie, prentenboeken en literaire fictie. Veel waardering in de pers was er onder meer voor de roman Dit leven van Karel Schoeman en voor het prentenboek Op reis... Lees meer »

Publicatie ‘Terug’ van Aaron Becker uitgesteld

geplaatst op 25 april 2016 om 13:01:08
De boeken zijn klaar. Maar ze worden nog niet verzonden aan de boekhandel. Contractueel had Canlewick het recht het boek internationaal het eerst te publiceren. Dat was niet tegen ons gezegd. En omdat we van aanpakken weten, hadden wij het boek drie maanden eerder klaar dan de ‘oorspronkelijke uitgever’. We... Lees meer »

Wij hadden het leven lief van Janne IJmker genomineerd voor de CLO prijs

geplaatst op 15 februari 2016 om 15:19:40
Het CLO heeft de nominaties bekend gemaakt voor de literatuurprijs die dit jaar wordt uitgereikt aan een auteur die het christelijk geloof een positieve rol laat spelen in zijn of haar boek en tegelijk literaire kwaliteit nastreeft. De jury wordt gevormd door Hans Werkman (voorzitter), Len Borgdorff, Andries Knevel, Henriëtte... Lees meer »

Najaarscatalogi

geplaatst op 7 september 2015 om 09:54:19
Het heeft wat langer geduurd dan anders, maar nu staan de najaarscatalogi online!

NIEUW UITGEEFMODEL VOOR AUTEUR JANNE IJMKER EN BREVIER

geplaatst op 23 april 2015 om 15:09:34
NIEUW UITGEEFMODEL VOOR AUTEUR JANNE IJMKER EN BREVIER Een auteur op zoek naar andere mogelijkheden om haar werk uit te geven en een jonge uitgeverij die openstaat voor nieuwe ideeën blijkt een ideale combinatie. Auteur Janne IJmker en Pieter Rouwendal van Brevier werkten aan een nieuw uitgeefmodel, dat voor de... Lees meer »