Voorbij de Jihad

Mens en maatschappij
Esther Ahmad

Het verbijsterende waargebeurde verhaal van een vrouw die zich opgaf op christenen te doden, en toen de dood in de ogen moest zien omdat ze er zelf een werd.

Esther Ahmad wordt geboren in Pakistan, in een omgeving die steeds extremistischer wordt. Ze doet alles om de liefde van haar vader te winnen en daarom geeft ze zich vrijwillig op voor de jihad met als doel ongelovigen te doden, zoals familieleden al gedaan hebben.
Maar kort voor ze naar het trainingskamp vertrekt, slaat de twijfel toe en ze vraagt uitstel. In deze tijd komt ze in aanraking met een christen en begint ze in de Bijbel te lezen. Esther komt tot geloof in Jezus Christus. Niemand mag daarvan weten, want dan is ze haar leven niet zeker. Als het toch openbaar wordt, ziet ze de dood in de ogen. Maar haar vader laat haar eerst in gesprek gaan met imams in de hoop haar terug te brengen naar de islam. Die gesprekken lopen anders dan verwacht.
Esther slaagt erin te vluchten en trouwt met een christen. Als haar familie erachter komt waar ze verblijft, ontvlucht ze Pakistan.
Voorbij de Jihad is een verbazend en bemoedigend verhaal over de kracht van Gods genade die alles kan overwinnen en werkt op de meest onwaarschijnlijke plaatsen en in de meest onwaarschijnlijke mensen.

 

Lees hier vast een aantal pagina’s.

ISBN: 9789492433626
€ 22,99