Dimensie onbekend – Uitverkocht

Roman
Mariëtte Brink

Het bewijs dat een christelijke roman origineel kan zijn!

Tijdens haar vakantie op het tropische eiland Tierra gaat Sunny, die plantenkunde studeert, het oerwoud in om onbekende plantensoorten te zoeken. Op een van haar tochten belandt ze in een grot, waar ze de holbewoner Abel aantreft. Hij woont daar al zijn hele leven en is nog nooit buiten geweest. Sunny ziet het als haar taak om hem ervan te overtuigen dat het leven buiten de grauwe grot beter is dan erin.
Ze vertelt hem over de wind, het gras en de zon, maar tegen haar verwachting in veroorzaakt dit juist dat Abel almaar meer tevreden wordt met zijn eigen kille leefomgeving. Zal Sunny erin slagen Abel uit zijn grot te krijgen? Dimensie onbekend is een originele vertelling met een diepere laag. Een roman waarin de christelijke boodschap geraffineerd natuurlijk is verwerkt.

“Een mooie debuutroman vol beeldspraak, die een diepere laag aan het verhaal geeft. Hoe geef je woorden aan die dimensie die je niet kunt zien of met je verstand kunt begrijpen? Hoe ziet bijvoorbeeld de hemel eruit en waar is die dan? In haar gesprekken met Floor en opa komen christelijke noties aan de orde en blijkt dat woorden ontoereikend zijn. De passieflora, de lijdensbloem, is een rode draad in het verhaal, en blijkt ook in de ontknoping van het plot een belangrijke rol te spelen. Boeiend en beeldend, zowel qua thematiek als wat betreft de schrijfstijl.”
(nbd)

ISBN: 9789492433176
€ 14,99