En God zag dat het goed was

SUMMUM-Omslag-1118_Def
Theologie, academisch
René Fransen en Rik Peels Boer

Christelijk geloof en evolutie: hoe verhouden die twee zich tot elkaar? Wat kan er van de evolutietheorie aanvaard worden als de Bijbel Gods openbaring is? En wat zijn de consequenties voor het christelijk geloof als de evolutietheorie waar is? In 2017 riep het boek En de aarde bracht voort van Gijsbert van den Brink hierover veel verschillende reacties op. Over zijn antwoorden liepen de meningen uiteen, maar over het belang van zijn onderzoeksvraag was iedereen het wel eens. Zijn boek was het startschot van een verdere noodzakelijke bezinning. Die bezinning wordt in dit boek geboden.

 

In En God zag dat het goed was nemen 24 deskundigen de handschoen op en onderzoeken zij op deelgebieden verder hoe een bepaald element uit het christelijk geloof zich nu precies verhoudt tot de evolutietheorie. Een breed palet aan auteurs behandelt een scala aan vragen op wetenschapsfilosofisch (is de evolutietheorie een wereldbeeld?), exegetisch-hermeneutisch (was Adam een historisch persoon?) en systematisch-theologisch terrein (heeft de evolutietheorie gevolgen voor onze visie op verlossing?). Elke auteur trekt op zijn of haar deelgebied een eigen conclusie.

 

En God zag dat het goed was brengt de nodige bezinning op christelijk geloof en evolutietheorie verder. De redactie wordt gevormd door theoloog William den Boer, filosoof Rik Peels en bioloog/wetenschapsjournalist René Fransen. Aan En God zag dat het goed was werken verder mee:

 

Henk Bakker

Henk van den Belt

Koert van Bekkum

Gijsbert van den Brink

Hans Burger

Ab Flipse

Arnold Huijgen

Marjo Korpel

Gert Kwakkel

Almatine Leene

Ronald Meester

Michael Mulder

Stefan Paas

Mart-Jan Paul

Eric Peels

Jeroen de Ridder

Marcel Sarot

Benno van den Toren

Dolf te Velde

Bert van Veluw

Wim van Vlastuin

René van Woudenberg

ISBN: 9789492701060
€ 19,99